Laddare för elbilar

Publicerad torsdag 13 maj, 13:10

Tyvärr får vi lägga detta på is. Vi får varken installera laddare på befintlig parkering eller i garage utan ändring hos Lantmäteriet vad gäller anläggningsbeslutet för samfällighetsföreningar. Många har engagerat sig i frågan, t ex Villaägarna och Skattebetalarnas förening eftersom det är både krångligt och mycket kostnadskrävande och nu ligger ärendet hos våra politiker.

Eftersom laddning av elfordon sedan den 15 maj 2020 är ett nytt krav i plan- och byggnadslagen, ett krav som även ska genomföras retroaktivt om det finns fler än 20 parkeringsplatser innan den 1 januari 2025, har Boverket bedömt att samfälligheter har ansvar för att uppföra laddningspunkter. Detta kan dock inte ske utan ändring av anläggningsbeslutet som finns i stadgarna. Vi får helt enkelt avvakta och hoppas riksdagen fattar ett beslut om förenklade och billigare rutiner för att få tillstånd att installera laddare för elbilar.

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.