Kärra Ligård Samfällighet
  
 
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Forum
 »   Verksamhet
 »   Styrelse
 »   Bildarkiv
 »   Dokument
 »   Avgifter
 »   Stadgar
 »   Karta
 »   Blanketter
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen
 »   Startsidan

 »   Admin
  
Forum

« Tillbaka till starten - Svara på denna tråd »

Parkeringsplatser mellangatan
Författare: Anki
Tidpunkt: 2019-03-09 18:02:36

Läser att styrelsen varit ute och räknat tomma P-platser igen men det framgår inte vilka tider det är gjort. Tror att det är vi närmast mellangatan som upplever att det är ett stort problem, det finns i regel 0/noll/zero platser när man kommer hem från jobbet eller kvällsaktiviteter. Idag lördag 14.45 likaså..Det nämns också att förslaget på platser längs med mellangatans ena sida (det absolut billigaste) ej är ok pga utryckningsfordon inte skulle komma fram. Vilka regler gäller här? Finns det stipulerat antal meter som det behövs, isåfall är det bra om det anges. I ett nödläge är jag helt säker på att både brandkår, polis och ambulans gör sig plats på gräsmattan på motsatt sida om det skulle behövas. Det finns värre gator med godkänd dubbelsidig parkering i centrala stan, borde vara ett större problem där.
PS. Jag är inte lat, går flera mil i veckan men vill gärna parkera där jag bor och tänker även på barnfamiljer, äldre, tunga matkassar och besökande till oss. Hoppas så många som möjligt går på årsmötet den 26:e och röstar om detta och kan ni inte närvara lämna fullmakt till grannen!!

Svara på denna tråd »

Postat av Svar (senast överst)
SweATycker det enda ärliga vore om alla som tycker att det inte behövs fler p-platser på mellangatan , nu tog och ställde sina bilar i garage eller på parkeringen längst ner. Detta särskilt mellan kl 16.00 och 7.00. Att man själv inte har behovet av fler bilar , eller om ens har nån bil, och ändå lägger sig i, röstar ner och förnekar denna möjlighet för de som faktiskt har barn, träningar, jobb, aktiviteter, är bara elakt och grinigt.
Carro Jag håller med dig Sofia, jag hade också gärna haft min bil i garaget men vi kommer knappt in med den. Så fler platser är en självklarhet, min tanke var mer att dom som har två bilar ute och faktiskt får plats i garaget kanske kan börja använda det. Kan ju också tycka att antingen får garagen byggas större så moderna bilar kommer in, eller också tas bort å göra mer platser. Men som sagt allt är en kostnad och bara en tanke.
AhmedNyligen fick jag höra att även boende på t ex Klockarevägen drabbas av vår brist på nära belägna p-platser. Folk med Ligårdens P-tillstånd ställer sig olovligt på deras parkeringar, vilket inte ses som så trevligt mot dom. Jag förstår verkligen inte varför denna motvilja mot utökning av antal p-rutor finns. Det finns inte en enda argument som talar emot , jag kan bara se det som en positiv förändring om vi lyckas få det gjort.

Och nej, det behöver inte kosta skjortan med att måla upp linjer , både på infartsvägen och vid sopmolokerna är det fullt möjligt utan att gräva eller asfaltera.
SofiaJag hade helst velat ha min bil i garaget men garaget är för smalt. :( Svårt att ha en liten bil när man är 5 i familjen.
CarolineJag håller med dig Anki, som jag sa så är kostnaden inga problem så sätt men att bygga fler parkeringsplatser är inte ända lösningen. Hade varit bra om dom utökade platser och att människorna i området tog lite ansvar. Fick till svar när jag skrev med ansvarig om att det räknas 1 plats per hushåll och även ett garage. I alla år har folk envisats med att ha 2 bilar ute och ett tomt garage. Tycker det hänger på dom boende också. Men absolut fler platser behövs oavsett.
AnkiOm man gör parkering längs mellangatan är kostnaden minimal, Max 2000,- om man markerar 11 rutor, nästan ingenting om man gör parkering fri hela vägen med endast 2 streck och eventuellt en skylt. Om det inte är tillräckligt kan man diskutera kostnader som jag heller inte skulle uppleva som ett problem, säger som tidigare. Det skall inte vara jobbigt att bo och besöka oss i Ligården!
CarolineHåller med tidigare inlägg om att det aldrig finns parkering på kvällstid och heller inte på helgerna om man är iväg.. Tror inte problemet ligger i besökskorten man har fått utan snarare att många har två bilar och använder båda sina p-tillstånd istället för att ha ena bilen i garaget. OM det bara räknas med att man ska ha 1 plats samt ett garage per hushåll är det dumt att lämna ut två kort.. Att endast få låna besökskorten är ju ett alternativ OM det finns fler än 4. Många i området har ju trots allt gäster samtidigt många ggr.
Sen självklart kan det byggas fler p-platser, men det lär ju bli en kostnad för alla i området.. Inga problem så sätt men att betala för fler platser när folk utnyttjar sina garage till förråd istället för bilen känns rätt taskigt mot de som dels endast har 1 bil och till de som endast använder sitt garage. Tycker numrerade platser vore en bra start 👍

MarieSamma sak även idag söndag, kom kl 14:30 och det fanns inga lediga platser. Jag har under helgen varit iväg med bilen fem gånger och har endast vid ett tillfälle fått tag i en ledig p-plats på mellangatan. Överlag är det få bilar som rör sig från mellangatan p-platser på helgen. Bilarna står parkerade där från fredag eftermiddag och rör sig först när jobbet börjar på måndagen igen.
SLJag och även andra som är ute sent/natt med hund har märkt av mkt mindre lediga p-platser sedan dessa 2 extra ”gästkorten” delades ut. Tror att det hade varit mkt bättre om det hade funnits tex 4 stycken gästkort hos kontaktombuden som man vid ev besök kunde låna och lämna tillbaka efteråt. Vet många som kommer hem efter klockan 00.00 och ingen får parkering i närheten som dom kunde få förr.
AhmedBra skrivet Anki. Jag känner också att vårt styrelse har präglats av ett negativt sinne kring förslaget om att utöka antalet p-rutor, och därefter hittat olika (svep?)skäl , anledningar och tolkningar för att detta ska inte bli av. Istället för att fokusera på att få detta gjort, kanske rätta till förslaget , göra det mer genomförbart, väljer man istället att misstolka och närmast omöjliggöra det hela genom att göra om förslaget till något kostsamt och svårt att genomföra. Man skriver också om förslaget att anlägga vägbulor, och sen vänder det mot förslaget att rita upp fler p-platser - lite fult. Får vi p-rutorna utmed vägen, blir det smalare , och därmed sänkt fart , då alla brukar akta sig mer när det är lite trångt. Man skriver också om borttagning av kantsten, asfaltering till ofattbara kostnader, allt för att såga det ursprungliga förslaget och att göra det till trams.

I verkligheten som man tydligen väljer att bortse ifrån, parkerar folk på dessa ytor redan(10-30 min), har gjort det under julledigheter utan att ställa till det för någon alls, och utan att vi behövde riva upp marken , ta bort kantsten, och bekosta detta med ett par hundra tusen? Jag är ganska övertygad att om vi verkligen vill , och tänker en vända till på ett seriöst sätt kring utökning av antal p-rutor, så kommer det även att minska antalet bilar som kör in (även ofta parkerar) bland husen .

De omgjorda förslagen om p-platser och resonemanget som vi fick i Kallelsen till årsstämma visar på allt annat än en vilja att lyssna och genomföra det som vi medlemmar i denna samfällighet önskar och vill.     Oktober 2019
V Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
40 123456
417910111213
42141516171820
4321222324252627
4428293031

 Nyheter

  • Kontaktombudsmöte 8 oktober 2019
Kontaktombudsmötet in...
(2019-09-09)

  • Höstens städdag 19/10 2019
Kallelse kommer att d...
(2019-09-09)

  • Begära tömning vid återvinningen
Vänligen observera at...
(2019-07-19)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen