Kärra Ligård Samfällighet
  
 
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Forum
 »   Verksamhet
 »   Styrelse
 »   Bildarkiv
 »   Dokument
 »   Avgifter
 »   Stadgar
 »   Karta
 »   Blanketter
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen
 »   Startsidan

 »   Admin
  
Forum

« Tillbaka till starten - Svara på denna tråd »

Parkeringsplatser Södra Ligården
Författare: Anki
Tidpunkt: 2018-11-20 20:51:40

Lördag kväll 23.00 kom vi hem och skall parkera vår bil, det finns ingen på mellangatan, ingen nere längs Orrekullagatan men en (1) plats vid södra delen. Bilen bredvid hade ställt sig 5 cm från den vita linjen så det var svårt att komma ur en V70. Inte alla hade klarat det. Jag anser att man som boende i området har rätt till en P-Plats i sitt bostadsområde. Det finns för få!! Antingen får det bli fler eller så får vi få varsin tilldelad så man slipper oroa sig(läs bli irriterad) innan man kör hemåt. Önskar att detta behandlas inom styrelsen snarast. Att det finns flera lediga platser som det gjorts tidigare håller inte längre....

Svara på denna tråd »

Postat av Svar (senast överst)
DennisJag kör en xc60 och parkerar min i garaget varje natt använder inte parkeringarna mkt men ibland behöver även jag , har alltid svårt att hitta plats.
Fixa mer parkeringar, ta bort kort så vi max har två kort och låt inte företagsbilar som taxi etc stå på mellangatorna.
Det finns en taxi som alltid står på mellangatan södra,norra när han kör med taxin byter han med sin privata så att han alltid har en parkering där.
Börja dessutom fundera på laddbilar som kommer att komma inom kort
Peter NL72Jag håller med Anki faktiskt, det är ganska ont om platser och ibland hittar man ingenting på natten. Samt att våra garage är väldigt små med dagens standarder. Men värst är sena kvällar med parkeringarna för även jag får ställa mig kreativt ibland och jag jobbar inte nätter.
Styrelsen 2018-12-04Varje år runt jul och nyår har vi bett Controlla vara restriktiva vad gäller P-böter och man har kunnat parkera utanför P-rutorna under förutsättning att man inte står i vägen för utryckningsfordon. Samma sak kommer att gälla kommande jul- och nyårshelg.
AnkiTror inte vi kommer någonstans i denna diskussion här på forumet. Garagefrågan är större än att vi själva skall uppmana grannar att använda dem, de är heller inte anpassade för en del av dagens bilar. Jag anser fortfarande att det är för få P-platser på mellangatan. Vi hade fri parkering när det grävdes förra året och enligt mig fungerade det mer än utmärkt.
Nu kommer snart helgdagar när många är hemma och det väntas besök av familj och vänner. Tycker inte det skall vara jobbigt att bo och besöka oss i Ligårdarna. Kanske en bra idé om en ”fri parkerings period” som test så kan frågan lyftas på nästa årsmöte.
SLTill en början kan man börja använda garagen. I min närhet finns det familjer som har både 1 - 3 bilar och inte använder garagen och det finns det i din också, prata med dem.
S LigårdenTyvärr har man märkt att sedan dom sista P-tillstånden för gäster delades ut har det blivit mycket mindre P-platser. Går man ut och räknar efter tex kl 24 så är det inget ledigt mer än vid återvinningen.
När lediga platser har räknats verkar det inte som man har tagit hänsyn till dom som jobbar sent/natt.
Södra ABHåller med dig Anki. Vi boende upplever det inte som ok med så få p-platser inom rimligt avstånd. Det enda vettiga verkar vara att se till att komma i större antal på vårt nästkommande årsmöte , och göra våra röster hörda. Endast på detta sätt kommer det att bli vettiga förändringar.
AnkiHar hört antalet 49 fria platser tidigare, de finns inte längre...
Om vi får P-platser närmare vår bostad kommer transporter inne i områdena minska och irritation över otillräckligt antal att minska. Parkeringarna är byggda efter behovet som var 1975 alltså över 40 år sedan. Kan vara att de utökats under tid men idag är det inte tillräckligt.
Styrelsen 2018-11-21Kollade du på Norras stora parkering till höger när du kör in i området?

Under 18 dagar vid olika tidpunkter kvällstid från 18:30 till efter 22 har vi räknat lediga platser och funnit att det varierar från 37 till 68. Snittet under de 18 dagarna låg på 49 lediga platser.     Oktober 2019
V Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
40 123456
417910111213
42141516171820
4321222324252627
4428293031

 Nyheter

  • Kontaktombudsmöte 8 oktober 2019
Kontaktombudsmötet in...
(2019-09-09)

  • Höstens städdag 19/10 2019
Kallelse kommer att d...
(2019-09-09)

  • Begära tömning vid återvinningen
Vänligen observera at...
(2019-07-19)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen